divendres, 6 de març del 2015

8-MARÇ: dia internacional de la dona treballadora

Pobresa és violència contra les dones. Cap a una vaga de totes!

 

Lluitem contra el capitalisme per que ens explota, ens oprimeix i ens empobreix com a dones de classe treballadora. Lluitem contra el patriarcat per que ens explota, ens oprimeix i ens empobreix com a dones de classe treballadora. Lluitem per una societat lliure d’explotació i violència econòmica, en la que el centre sigui el dret a una vida digna per a totes les persones, en la que el centre siguin les necessitats personals i socials de la classe treballadora i les classes populars. Per això:
Volem serveis 100% públics i de qualitat, de gestió col·lectiva i comunitària que garanteixin el dret a la salut i la sanitat, el dret a una educació laica, coeducativa i que fomenti l’esperit crític, els drets dels infants i la gent gran, el dret a un treball digne i a una pensió digna, el dret a un habitatge social. Totes aquelles tasques de cura que no assumim de forma col·lectiva i tots aquells retrocessos pel que fa a serveis socials, recauen sobre les espatlles de les dones, obligant-nos a assumir tasques i serveis que repercuteixen i beneficien directament a la preservació de l’Statu Quo. L’any passat vora el 93% dels permisos d’excedència per la cura dels fills/filles van ser atorgats a dones, i som el 89% de persones ocupades a temps parcial per cuidar a les persones dependents.
Els serveis públics, de gestió col·lectiva i comunitària són essencials per garantir de fet la igualtat que les lleis només ens atorguen de dret,  i són un instrument de prevenció de les situacions de violència que patim les dones de classe treballadora.
Actes a Castelló de la Plana.
Lluitem per una societat lliure de violència masclista en totes les seves expressions: de classe, laboral, estètica, simbòlica, física, emocional, d’opció i d’explotació sexual. Cap dona ha de patir violència pel fet de ser dona. Però el nombre de femicidis aquest darrer any 2014 ha superat, als Països Catalans, el de l’any anterior i és urgent prendre mesures al respecte, cap més dona morta en mans d’homes.
Lluitem per donar valor econòmic i social a totes les feines no reconegudes que fem les dones. Volem que tots aquests treballs es revaloralitzin i es reconverteixin en llocs de treball dignes perquè les dones no tinguem l’obligació moral i social de les cures. Que es reconegui la importància que mereixen com a treballs vitals pel desenvolupament de quelsevol societat.
Lluiyem contra l’esquerda salarial i el sostre de vidre, pel repartiment de tots els treballs, per la reducció de la jornada laboral cap a les 30h setmanals. Lluitem per treballar menys perquè treballi tothom, per una renda social per a totes les persones en risc d’exclusió social, especialment persones migrades i dones en situació d’empobriment.
Lluitem per una societat que en què les treballadores del servei domèstic tinguin dret a la negociació col·lectiva. Les dones migrades ocupen cada cop més aquests llocs de treball, deixant un buit en els seus països d’origen, perquè d´altres dones es puguin incorporar plenament a l’esfera productiva.
Lluitem per una societat lliure d’OTAN, FMI, BCE, TTIP i tots els organismes derivats dels estats capitalistes – patriarcals. Per un món lliure d’explotació on valgui la pena viure les nostres vides.

Per això les dones treballadores exigim una vaga general indefinida, una vaga global: productiva, reproductiva i social, una vaga de totes!

Visca la lluita feminista!

Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional