diumenge, 20 de novembre del 2011

Manifestació antifeixista a Castelló

Unes 400 persones desafiaren les lleis espanyoles i es manifestaren el dissabte pels carrers de Castelló de la Plana. La convocatòria de les Brigades Antifeixistes (BAF) és una de les accions que es desenvoluparen als Països Catalans contra la imminent amenaça ultradretana.
 
La jornada de reflexió va ser alguna cosa més que seure al sofà o anar de compres, “la Plana serà la tomba del feixisme” o “Fabra de cap a la presó” s'escoltava al passar la moguda manifestació, que s'esforçava per burlar el tancament de carrers que anaven desenvolupant els cossos repressors.
En un acte de gran responsabilitat els participants de l'acte finalitzaren la manifestació sense caure en les provocacions de la policia. La lectura d'un manifest, l'esclat de les fotos dels responsables de la crisi capitalista i la crema d'una fotografia del rei Juan Carlos I i Francisco Franco donaren fi a una coordinada mostra de rebuig cap a la política dretana imperant.
El torn dels franquistes al govern de l'estat ha arribat i en conseqüència la corresponent denúncia pública per part d'Endavant-OSAN, que des de la mateixa nit del diumenge ha començat a encartellar els carrers amb el lema “Planta'ls cara, feixistes fora dels Països Catalans!”.