dilluns, 7 de novembre del 2011

Encartellada reivindicativa als carrers


Amb l'objectiu de fer arribar a la població el missatge d'Endavant-OSAN, l'assemblea de les comarques de la Plana ha encartellat moltes de les parets de la ciutat de Castelló. L'eix de la reivindicació convida a la reflexió sobre les retallades i promou l'organització col·lectiva per la defensa dels drets socials i laborals.
Fer servir l'espai públic mitjançant la cartelleria és una pràctica habitual en l'assemblea, lluny dels partits institucionals electorals que en fan ús en comptades ocasions. Cada quatre anys baixen als carrers per simular contacte amb els vassalls, fer-se la foto i sobredimensionar-la tant com siga possible amb els seus manipulats mitjans de comunicació.
Però no és la difusió d'Endavant-OSAN com a organització la seua principal feina, ni de bon tros, doncs la major part del temps que dediquen els companys a la militància es dedica a teixir la vela que recollirà els vents de la revolta social. L'estudi de la teoria revolucionària clàssica i contemporània, o l'intercanvi d'opinions en nombroses xerrades, ens permet créixer aprenent d'experiències passades i presents.
Els companys i companyes de l'assemblea participen en molts dels col·lectius que pretenen esdevindre, tots junts, un vertader contrapoder popular, com a ara són les plataformes socials del 15M Assemblea de Castelló o la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa. La relació fluida amb els sindicats més combatius de la Plana: CGT, COS o la Intersindical Valenciana i l'estímul de les petites dissidències que tracten de fer front a les cúpules dels sindicats reformistes CCOO i UGT. La via institucional es guia per la crua realitat de les nostres comarques treballant amb el PCPE i d'altres partits emmarcats en diverses plataformes com a única alternativa al bipartidisme espanyol.
Per altra banda, es potencia la feina conjunta entre les organitzacions juvenils Maulets i CAJEI des del treball pràctic del dia a dia, que es materialitza en actes conjunts o sota la coordinadora de l'Esquerra Independentista de la Plana, on és present el referent estudiantil als Països Catalans, el SEPC.
És la dialèctica la que permet replantejar-nos el treball i ampliar les expectatives, fent créixer noves àrees de treball per l'assemblea. La Coordinadora de Festes Alternatives de la Plana, el gran punt de trobada de Castelló de la Plana que és el Casal Popular o la recent creació de la plataforma Castelló per la llengua (amb més de d'una quinzena d'entitats socials) fan veure el desenvolupament organitzatiu que s'està gestant a les comarques de la Plana. Un allau, que lluny d'estancar-se, creix amb nous elements, com són la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca o els diversos moviments cooperativistes dels que es participarà abastament.