dimecres, 20 de setembre del 2017

Concentració contra l'estat d'excepció en relació al referèndum de l'1octubre

CONCENTRACIÓ
dimecres 20 setembre
20:00
davant la Subdelegació del Govern
plaça Maria Agustina
Castelló de la Plana

Els Països Catalans hem assistit hui a un dels espectacles més llastimosos des que s’instaurà la democràcia parlamentària, ara fa quasi quaranta anys: les forces d’ocupació espanyoles han efectuat una sèrie d’operacions, amb detencions, identificacions i escorcolls, encaminades a impedir el dret a decidir dels i les catalanes del Principat de Catalunya. Sense cap legitimitat democràtica i emparant-se en una legalitat que només respecten quan els interessa, el Govern d’Espanya hi ha instaurat un estat d’excepció en el qual cap dels drets polítics i individuals bàsics -ni tan sols els reconeguts en la seua sagrada Constitució- estan lliures d’amenaça.
No són pràctiques novedoses, ja que l’Estat espanyol de hui en dia és el mateix que el de la guerra bruta dels GAL, el tancament de diaris o la il·legalització de partits; el dels muntatges policials contra la dissidència d’esquerres; el de la repressió als estudiants de la Primavera Valenciana i el de la vulneració dels drets humans en els CIES, per posar-ne alguns exemples.
Però l’escala i la dimensió del que ha succeït hui, 20 de setembre del 2017, és un salt qualitatiu, perquè demostra que l’Estat espanyol està disposat a imposar la seua força per damunt de la voluntat de milers i milions de persones que aspiren a una cosa tan senzilla com és expressar-se políticament.

Davant la gravetat dels fets, des d’Endavant volem expressar el següent:

- La nostra solidaritat incondicional amb totes les persones dels Països Catalans que en aquests moments estan al carrer plantant cara a les forces d’ocupació i defensant els seus drets més elementals.

- Denunciem la violència de l’Estat espanyol i el seu caràcter antidemocràtic; davant la seua violència, només cap el camí de la desobediència, com ens estan mostrant les companyes del Principat.

- En aquests moments la defensa del referèndum del Principat no es pot deslligar de la defensa de tots els drets polítics individuals i col·lectius, no només de tots els Països Catalans, sinó de tots els pobles d’Europa i del món. L’agressió que estan patint en aquest moment és una agressió que ens afecta a tots i totes.

- Per últim, des d’Endavant ens manifestem disposats i ferms a defensar els nostres drets davant de qualsevol embat de l’Estat espanyol. Els Països Catalans lliures, socialistes i feministes són el nostre objectiu, i cap llei, tribunal, cos policial o guerra bruta ens podrà obligar a deixar de lluitar-hi.

Visca la terra, morí el mal govern!

 Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional