divendres, 3 de maig del 2013

Crònica 1-maig. Dia de la classe treballadora

L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN participa activament en la "Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa", des d'on hem organitzat els actes per l'1 de maig, dia de la classe treballadora, a Castelló de la Plana.

CRÒNICA: 
Més de 800 persones han assistit a la manifestació de l'1 de maig convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR), que ha recorregut els carrers de Castelló, amb el lema “Contra el capital, lluita obrera i popular”.
La CRTR és una plataforma unitària que aglutina a diverses organitzacions, sindicals, polítiques i socials i persones que coincideixen en la necessitat de promoure la lluita obrera i popular, amb una orientació anticapitalista. La CRTR ha convocat aquest 2013 per tercer any consecutiu la manifestació en el dia de la classe treballadora, amb una participació creixent, que contrasta amb el buit, quan no la tergiversació per part dels mitjans de comunicació oficials. Que malgrat tota la informació recollida en forma d'entrevistes a representats dels col·lectius, materials, lliurament del manifest i arxius gràfics sembla haver estat premeditadament ocultada.
En els dies previs, en condicions meteorològiques gens favorables, s'havia desenvolupat una intensa campanya de difusió de la manifestació, amb cartells, repartiment de propaganda i megafonia per Castelló i pobles dels voltants.
La manifestació ha tingut un caràcter combatiu i reivindicatiu, amb gran quantitat de banderes i pancartes de les diverses organitzacions que donaven suport a la convocatòria, així com continues consignes contra la política antiobrera dels governs i la repressió de la lluita, tant policial com dins de les empreses. Crits com “anticapitalistes”, “visca la lluita de la classe obrera”, “nativa o estrangera, la mateixa classe obrera”, “contra el capital, lluita obrera i sindical” han estat constants al llarg de la manifestació. També s'ha demanat una nova vaga general.
Al final de la manifestació, a la plaça de l'Ereta, s'ha llegit el manifest de la CRTR, en el que s'incideix en les conseqüències tràgiques que per a la classe obrera i classes populars està suposant la política del capital, implementada pels governs, que està portant a l'atur i la misèria a milions de treballadores i treballadors, amb la successió de reformes laborals, retallades i privatitzacions. El manifest rebutja també la política de consens i Pacte Social, perquè entre la classe treballadora i l'oligarquia que avui ens domina i dicta la política no hi ha, ni pot haver-hi, res en comú.
També rebutja la idea d'una futura marxa enrere que tornaria a la situació d'abans de la crisis capitalista, perquè l'actual mode de producció sols podrà sobreviure augmentant l'explotació, destruint drets i saquejant pobles. Finalment, es va fer una crida a lluitar contra el capitalisme, un sistema explotador i que s'ha mostrat incapaç d'assegurar un futur digne per a la majoria, i a lluitar per una nova societat basada en la justícia on s'haja eradicat l'explotació.
A continuació va tindre lloc una trobada popular a la mateixa plaça, amb un dinar al que han participat prop de dues-centes persones. La jornada va finalitzar amb una xerrada amb debat al local de La Cosa Nostra, al que dos companys van fer la presentació de la Caixa de Resistència de Castelló, recentment constituïda, i s'ha anunciat la manifestació contra la repressió que tindrà lloc el proper dissabte 18 de maig.
En definitiva, una intensa jornada de mobilització i unitat entre organitzacions i persones d'esquerres i anticapitalistes de la Plana, que tindrà continuïtat el proper dia 9 de maig amb la vaga general de l'ensenyament i el 18 amb la manifestació antirepressiva.

Organitza:
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/