diumenge, 13 de març del 2011

Manifestació antifeixista a Castelló

Vídeo editat per les Brigades Antifeixistes (BAF)

Endavant (OSAN) - la Plana fa un anàlisi molt satisfactori de la concentració contra l'acte feixista programat a Castelló de la Plana el dissabte passat. Les comarques de la Plana no sols donaren l'esquena a la convocatòria ultradretana espanyola sinó que la rebutjaren per complet. Ho evidencià el perfecte desenvolupament de l'acte: es despenjà una pancarta enorme de la façana dels sindicats reformistes, es portaren cartells a mà, estelades, banderes antipatriarcals... i la lectura del manifest posà els punts sobre les is del que és i no és interessos dels treballadors i treballadores.


Els moviments socials, relacionant-se amb els veïns des de setmanes enrere, coincidien en la vergonya que suposava un acte com aquest a la ciutat. Per això, s'organitzaren assemblees obertes per donar resposta a aquestes amenaces xenòfobes i construir un vertader poder popular en contra de la corrupció de l'estat espanyol i pel repartiment del treball i la riquesa amb un discurs oposat a les consignes denigrants dels partits institucionals dretans. Consignes que emparades en motius de procedència o raça no fan més que dividir a la classe obrera, despistant l'atenció dels treballadors sobre el seu vertader enemic, el sistema capitalista.

El 12 de març de 2011 passa a ser un altre dia a recordar amb honra, doncs la població no s'ha deixat enganyar pel llenguatge manipulador dels que s'amaguen darrere de la “roja y gualda”, i els que treballen per una societat més justa saben que el seu objectiu és la socialització dels mitjans de producció i l'alliberament dels pobles oprimits.