dimarts, 17 de juny de 2014

Als Països Catalans NO tenim rei!

Aquest dijous 19 de juny es viurà en gran part dels Països Catalans un nou capítol de l’intent de perpetuació de l’actual règim polític al poder amb la coronació de Felip VI com a rei d’Espanya. El rebuig d’una majoria social als Països Catalans a aquesta revàlida de la mordassa constitucional del 78 sense passar per cap mecanisme democràtic que la referendi s’ha demostrat abastament amb diverses mobilitzacions al carrer.

Des d’Endavant considerem que ara mateix es donen les condicions idònies per a esquerdar encara més, arreu dels Països Catalans, la legitimitat de l’actual règim polític. Un qüestionament que no circumscrivim en un simple dilema institucional entre monarquia/república, sinó entre l’autodeterminació i la sobirania popular enfront el pacte entre elits i la democràcia tutelada. 

Creiem també que la campanya “Independència per canviar-ho tot” ha de tenir un protagonisme important en aquesta nova conjuntura política: obrir espais de mobilització en defensa dels drets nacionals, socials i democràtics ha de permetre posar les bases de processos de canvi real i combatre qualsevol intent de pacte o canvi limitat.


Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional