dimarts, 23 de juliol del 2013

Crònica. Jornada contra la Unió Europea

L’assemblea comarcal de la Plana d’Endavant-OSAN participa activament en la “Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa“, des d’on hem organitzat una “Jornada contra la Unió Europea” a Castelló de la Plana.

Aquesta va començar amb una xerrada a càrrec d'Edgar Rubio, que ens exposà què és realment la Unió Europea, analitzant des dels seus orígens fins a les seues intencions ocultes. 
Un senzill sopar a preus populars va precedir el final de la jornada amb el visionat de la pel·lícula "Díaz, no limpiéis esta sangre" basada en els fets ocorreguts en 2001 a Gènova, durant la conferència del G8. 

Com a curiositat es pot esmentar la inauguració de l'"escenari del poble" en el seu màxim esplendor assolint una alçada major de la que tenia fins ara. Aquest és només un dels detalls que demostren la intenció de desenvolupar la feina el millor possible, planificant el treball en tots els punts, és a dir, evitant el culte a l'espontaneïtat. 

Hem de combatre l’ofensiva ideològica que hi ha darrere del procés de construcció de la Unió Europea. Enfrontar-se a aquesta construcció passa per rebutjar la idea de ciutadania que ens presenten, que és falsa i està buida de contingut. 
Darrere de les proclames europeistes de la burgesia del nostre país hi ha amagats uns interessos molt clars, que no són altres que la concentració de poder, l’ampliació dels beneficis d'uns pocs i el reforçament dels marcs jurídics estatals. 
Tot i això ens presenten la Unió Europea com la solució de tots els nostres problemes, com si es tractés del progrés econòmic i social que hagi de ser l’exemple al món de pau, justícia i sostenibilitat, una nova terra promesa.

Cal que la Unitat Popular plantege un rebuig total a aquest projecte europeu, que ajude a generar una consciència crítica al seu voltant des d’una òptica d’alliberament nacional, personal i de classe.


Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional