dimarts, 25 de juny del 2013

Crònica. Sindicalisme combatiu a Euskal Herria i Astúries


L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN entén que l'entorn laboral és un dels eixos més importants a treballar per desenvolupar un contrapoder al sistema establert. És per això, que ens hem de dotar d'eines d'autorganització en els nostres centres, com són el sindicalisme combatiu.
En aquesta jornada ens enriquírem d'experiències internacionals de lluita obrera amb el sindicat basc LAB i l'asturià CSI, tot coordinat pel sindicat referent de l'esquerra independentista dels Països Catalans, COS (Coordinadora Obrera Sindical).

Tres ciutats dels Països Catalans acolliren xerrades on es va fer balanç de l'aniversari de la vaga minera a Astúries i que fa un mes de la darrera vaga general al País Basc. En aquestes tres xerrades s'analitzà com es van encarar aquestes jornades de lluita, com van ser enfocades i quina ha sigut la gestió després dels dies intensos de lluita a les conques mineres d'Astúries i després de la jornada de vaga general al País Basc meridional (els territoris d'Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra).

Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional