dimarts, 20 de gener del 2015

Els kurds a Síria, de la revolució silenciosa a la resistència contra l'ISIS

XERRADA
dissabte 31 gener
17:00
Casal Popular de Castelló

Xerrada amb Juan Sorín (expert en el Kurdistan sirià i membre de Newroz Euskal Kurdu Elkartea).

Des del passat mes de setembre la ciutat kurda de Kobane resisteix el setge ferotge de l’autodenominat Exèrcit Islàmic (ISIS en les sigles en anglès). A Rojava –territori kurd pertanyent a l’Estat sirià i on està Kobane- l’organització extremista persegueix un únic objectiu: destruir el model polític i social avançat que els kurds hi han establert, basat en una administració secular i no sectària que practica la democràcia des de la unitat i la diversitat alhora.

Malgrat la diferència d’equipament militar i del nombre d’efectius militars, les Unitats Populars de Protecció (YPG en les sigles en Kurd) i les Unitats de Defensa de Dones (YPJ) han permés resistir el setge fins ara. No debades, les unitats militar femenines tenen un paper central en aquesta resistència i són un exemple inigualable de com la lluita de les dones és fonamental per aturar el fanatisme i el feixisme.

Dones del MLKP (Partit Comunista Marxista Leninista)
a la resistència de Sinjar
Tot i la situació crítica que ha viscut i viu Kobane, la major part de la comunitat internacional ha fet ben poc per a ajudar la ciutat. No podem oblidar que tant els Estats Units com Turquia es troben entre els promotors inicials de l’ISIS, amb el qual pretenien crear inestabilitat a l’Orient Mitjà en benefici propi. A més, l’historial de greuges de l’Estat turc contra el poble kurd és inacabable. Però malgrat tot, Kobane continua resistint i ha esdevingut un exemple de la lluita de la humanitat contra el feixisme i per la democràcia, la justícia i els drets dels pobles, de les dones i de les minories.

Kurdistan
Amb l’objectiu de donar a conéixer la lluita de Kobane i de solidaritzar-nos amb la resistència del poble kurd, l’assemblea comarcal de la Plana d’Endavant (OSAN) hem organitzat una xerrada per al proper dissabte 31 de gener, que tindrà lloc al Casal Popular de Castelló (carrer d'Amunt, 167 · Castelló de la Plana) a les 17:00. A càrrec de Juan Sorín, expert en el Kurdistan sirià i membre de Newroz Euskal Kurdu Elkartea.

La resistència de Kobane és la resistència de la humanitat.

No passaran!
Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Assemblea comarcal de la Plana