dilluns, 27 d’octubre del 2014

Construcció del socialisme feminista als Països Catalans

XERRADA
divendres 14 novembre
19:00

I després sopar popular!

Acte emmarcat en les IV Jornades Anticapitalistes organitzades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.

La construcció del socialisme respon a una necessitat material i ètica de la classe treballadora. Degut a la seua explotació com a classe, es generen un seguit de desigualtats que únicament poden ser superades a través de la lluita de classes.

Històricament, la construcció del socialisme s’ha centrat en buscar un repartiment del treball i la riquesa, a partir de convertir la propietat privada dels mitjans de producció en propietat col·lectiva.

Però hi ha explotació més enllà de l’explotació de classe? Com es tenen en compte elements com el patriarcat, la relació entre el model de desenvolupament i la natura, el racisme i la divisió internacional del treball, o l’alliberament nacional en la construcció del socialisme?

La construcció del socialisme feminista als Països Catalans busca trobar respostes a aquestes relacions d’explotació des del marc de la lluita de classes, busca posar sobre la taula el vincle entre el treball productiu i el treball reproductiu, situar la societat catalana en l’era de l’apartheid social globalitzat, per tal d’orientar la nostra lluita per una emancipació nacional, de classe i de gènere, amb una relació de solidaritat vers els demés pobles de la Terra.

Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Assemblea comarcal de la Plana