diumenge, 17 de novembre del 2013

Repressió i resistència a Castelló de la Plana

L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant (OSAN) va organitzar dissabte passat una jornada antirepressiva a Castelló de la Plana.

Primerament es va exposar un cas sofert a la Universitat Jaume I fruit de la censura espanyolista i la persecució de la llibertat d'expressió.

Seguidament es feu públic l'assetjament per part dels cossos repressors de l'estat al Centre Social La Cosa Nostra en un intent de desarticular la xarxa anticapitalista creada als barris de la ciutat.

Tots dos casos són atesos per la Caixa de Resistència de Castelló de la Plana, l'eina creada per fer front a l'amenaça repressiva dirigida cap a les persones militants en els moviments socials.

Posteriorment es va presentar la campanya antirepressiva d'Alerta Solidària, Som Força!

Una paella vegetariana va posar el punt final a la jornada en un ambient de germanor. 

L'acte estava emmarcat en les III Jornades Anticapitalistes organitzades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa a Castelló de la Plana.
 
Alerta Solidària és l'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans, mitjançant la qual dóna suport legal i jurídic a detinguts en accions i mobilitzacions en defensa de reivindicacions socials.

Som Força!

Fer visible el conflicte i passar a l’atac. Sobre la base de l’extensió de la lluita antirepressiva allà on no està present. Eixos de treball d’una nova eina posada a disposició del conjunt de moviments socials i per a l’enfortiment de la Unitat Popular.

Per bé que arran de la presentació de Força van sorgir molts interrogants sobre la concreció de la seva materialització, alguns altres dubtes van quedar esvaïts: Alerta Solidària continua existint com fins ara i sota el paraigües de Força quedaran recollides totes les campanyes antirepressives existents i noves.

El nou logotip, amb una estètica associada molt llempant, serà comú a totes les expressions antirepressives. Servirà per fer visible casos molt diversos que afecten persones militants i no militants.
Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional