dissabte, 10 de novembre de 2012

Sobirania econòmica: de l'espoli fiscal a la riquesa al servei de la societat


Castelló de la Plana
L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN ha organitzat una xerrada emmarcada en la campanya nacional de l'Organització sobre la Sobirania Econòmica.
L'autor del llibre "L'espoli fiscal del País Valencià", Celestí Gimeno ha exposat amb detall les dades que reflecteixen el robatori permanent que perpetua l'estat espanyol sobre el nostre poble. 
Per altra banda, Víctor López ha explicat els principis en els que es basa el concepte de Sobirania Econòmica, a partir dels quals es promou un canvi social i econòmic als Països Catalans, analitzant el capitalisme amb una mirada global.

Ens trobem en una conjuntura on les institucions europees debaten sobre el format que tindrà el rescat de l'estat espanyol, on les dures retallades, privatitzacions i recentralitzacions de l'estat espanyol tornaran a intensificar-se aquesta tardor, i on el fals debat entorn del pacte fiscal no pot amagar l'auge de molts moviments independentistes de naturalesa molt diferent.
En aquest context, esdevé més important que mai que l'Esquerra Independentista posi sobre la taula que la veritable independència no és el pacte fiscal, i que tampoc ho és l'estat propi dintre de la UE, ni la obediència als mercats, les multinacionals, la banca i les grans fortunes.
La veritable independència per als Països Catalans és la sobirania econòmica, el poder del poble català per decidir sobre la nostra organització econòmica i per plantar cara als dictats del mercat i les institucions com el FMI i el BCE.

Sense sobirania econòmica no hi ha independència!
  • La veritable sobirania econòmica és la capacitat de decidir plenament i de forma radicalment democràtica sobre l’ordenació econòmica que necessitem per garantir un model econòmic sòlid i basat en l’economia productiva, no en l’especulativa.
  • La sobirania econòmica és el dret de triar la nostra pròpia ordenació del territori, per poder fomentar la veritable vertebració econòmica dels Països Catalans, respectant el medi ambient i l’equilibri territorial i cultural.
  • La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, sobre la planificació i intervenció del sector públic en l’economia, per garantir el control popular dels sectors estratègics de l’economia i assegurar uns bons serveis públics.
  • La sobirania econòmica és disposar d’una plena sobirania Fiscal, però no només per recaptar i distribuir els impostos, sinó per decidir realment quines polítiques fiscals de distribució de la riquesa cal desenvolupar.
  • La sobirania econòmica és tenir control sobre la pròpia política monetària i deixar d’estar sotmesos a un BCE que de forma sistemàtica utilitza els diners de tots per salvar la banca i els interessos dels més poderosos.
  • La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, el nostre propi marc de relacions laborals sense que ens l’imposin des de Madrid o Brussel·les, per així poder garantir els drets laborals i les condicions de treball de totes les persones.
  • La sobirania econòmica és la capacitat per engegar veritables polítiques de construcció nacional catalana que plantin cara al neoliberalisme homogeneïtzador i a l’espanyolisme que ens volen fer desaparèixer com a poble.
  • La sobirana econòmica és la capacitat de ser lliures per decidir les nostres relacions internacionals, per poder trencar amb la submissió a la Unió Europea i decidir els nostres propis tractats amb la resta de pobles del món.
En resum, la sobirania econòmica és la eina necessària per poder construir uns Països Catalans realment lliures i veritablement socialment justos.

Volem sobirania econòmica per a posar l’economia al servei de la societat!

La sobirania és la base necessària sobre la qual construir el projecte de transformació social!

www.sobiraniaeconomica.cat