dilluns, 19 de març de 2012

VAGA GENERAL 29-març

MANIFESTACIÓ

29 març 2012

18:00
Plaça Maria Agustina
Castelló de la Plana

Vine amb el bloc anticapitalista!

L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN participa en l'agitació prèvia, els piquets informatius del dia de la vaga i en la manifestació. Mitjançant el treball conjunt de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa tractem d'expressar de forma contundent el nostre rebuig a l'explotació capitalista.Si vols participar en alguna de les feines de la mobilització passa per l'assemblea del Casal Popular de Castelló i pregunta en que pots col·laborar!
05:00 Piquets cap als polígons industrials. Casal Popular de Castelló.

PROGRAMA DE LA JORNADA DE MOBILITZACIÓ:
 07:30 Piquet a la Universitat Jaume I. Universitat Jaume I.
 09:30 Piquets al centre comercial. Casal Popular de Castelló.
 10:30 a 18:00 Servei de guarderia. Casal Popular de Castelló.
 14:00 Dinar de pa-i-porta. Casal Popular de Castelló.
 18:00h Manifestació. Plaça Maria Agustina. 

La Reforma Laboral és la darrera agressió legislativa contra els treballadors i treballadores dels Països Catalans. Mica en mica, anem perdent drets socials i laborals, sota excuses i pretextos tan diversos com injustos. Els desnonaments de famílies senceres, la deslocalització d'empreses deixant al carrer milers de persones, el saqueig privat de serveis públics amb el beneplàcit de les administracions o l'anomenada crisi del deute són només algunes de les moltes injustícies que ara se sumen a la Reforma Laboral. Per aquest motiu des d'Endavant (OSAN) convoquem tota la classe treballadora dels Països Catalans a participar en una vaga general anticapitalista que sobrepassi i desbordi la vaga general convocada pel dia 29 de març.

Cal fer visible l'existència, creixement i consolidació d'un moviment anticapitalista i volem que sigui cada dia més fort i combatiu, al marge de les grans centrals sindicals espanyoles, CCOO i UGT, que convoquen i desconvoquen vagues en funció d'interessos particulars i partidistes. Per fer-ho, des d'Endavant OSAN creiem que cal aglutinar forces amb el conjunt de moviments populars i anticapitalistes per cridar ben fort, no només contra la nova Reforma Laboral, sinó també contra l'anomenat “pacte social”. Fa més de 30 anys que sota aquest pretext s'han estat retallant drets socials bàsics i ens han imposat una dictadura dels mercats i del capital, sense que cap treballadora pugui decidir res sobre la seva situació laboral. De fet, organisme elitistes i antidemocràtics (o fins i tot fantasmagòrics) com els mercats, la banca i la patronal són els qui decideixen els nostres drets i deures. Tot, amb el suport i agenollament dels governants que, tant a Madrid com als Països Catalans, no dubten a endur-se els seus trofeus i comissions a costa dels nostres drets.

Estem, doncs, en un moment en el qual el capitalisme més agressiu (representat, entre d'altres, pel Banc Mundial, l'FMI o la Unió Europea) està desemmascarant-se a casa nostra de la mà de les polítiques neoliberals i complaents aplicades per la dreta de tota la vida (CiU i PP). Mentrestant, les esquerres parlamentàries (la socialdemocràcia) abaixen el cap i demanen un nou pacte social.
Nosaltres, però, diem prou. Volem anar a la vaga, i volem anar-hi per plantar cara al capitalisme. Si ells ja s'han tret la màscara democràtica renunciant a l'estratègia del benestar per a tothom, és hora que nosaltres prenguem el poder del carrer, ens desempalleguem de la màscara del pacte i passem a la confrontació directa amb els interessos del poder.
Endavant (OSAN). Març de 2012.
Totes i tots a la Vaga General!
Totes i tots contra el capitalisme salvatge!Aprofitem per adjuntar:

Comunicat d'Endavant (OSAN) en relació a la Reforma Laboral aprovada el 10 de febrer:
Ja n'hi ha prou de retallar els drets laborals! Ja n'hi ha prou de callar i pactar!


Endavant (OSAN) publica un breu text d'anàlisi i reflexió. En aquest document es descriu breument el context polític actual, marcat per dures retallades i retrocessos socials en gairebé tots els àmbits de la nostra vida. Després s'analitzen les alternatives reformistes que proposa la classe política. Finalment, s'exposen les perspectives de la única alternativa rupturista: la construcció d'un moviment popular amb capacitat per enfrontar-se a l'UE i als estats espanyol i francès.