dijous, 30 de setembre del 2010

Endavant a la vaga general 29-S



Les setmanes prèvies a la vaga general, així com el mateix 29 de setembre l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP), en la qual hi participa activament Endavant (OSAN) - la Plana, ha eixit pels carrers de Castelló per informar als treballadors i treballadores del seu dret a fer vaga.
El 29-S ens hem reunit a les 09:00h del matí amb altres companys de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR) i de la CGT, formant un grup de unes 50 persones i arribant moments a ser-ne a prop de 100, creant així un piquet informatiu per a recórrer el centre la ciutat.
En el transcurs de la nostra marxa alguns comerços han tancat, d'altres ja ho estaven i tant sols uns pocs insolidaris han continuat oberts, amb total falta d'educació ja que inclús han eixit a faltar el respecte. També ha sigut significativa la presencia dels cossos policials del estat, impedint-nos la comunicació amb els treballadors i treballadores de diferents comerços i institucions.

A les 19:00h de la vesprada ens hem concentrat a la plaça de la Independència (la Farola), per començar la manifestació alternativa a la dels sindicats reformistes. Vam recórrer el carrer Zaragoza, la plaça Tetuàn, el carrer Colom, el carrer del Mig, la plaça Clavé, acabant a la plaça de la Olivera. Durant tot el trajecte s'han cridat diverses consignes contra la Reforma Laboral, contra els polítics del PPSOE i contra els sindicats grocs. Als pocs negocis que romanien oberts (4 en tot el recorregut) se'ls ha convidat a tancar, cosa que finalment han fet. La manifestació ha transcorregut de forma tranquil·la i festiva tot i el cabreig de la gent per les retallades que ens afecten a tots. Així, al voltant de 600 persones ens hem manifestat al bloc alternatiu on hi érem l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP), la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR), la CGT i membres de Casal Popular de Castelló, així com persones a títol individual. Hem finalitzat a la plaça de la Olivera amb els parlaments dels companys de la CGT, el Casal Popular i un company de la COS.

Des de l'EIP valorem molt positivament la jornada de vaga, ja que tot i que no semble molta gent reunir aquest nombre de persones a Castelló d'esquenes als grocs es difícil, però cada cop en som més. Tant sols agrair a tots el col·lectius i individus que ens han recolzat en aquesta jornada de lluita i recordar-los que tal i com va dir el company de la COS al seu parlament, el 29-S no s'acaba rés, per a nosaltres comença un llarg procés de mobilitzacions per fer veure tot el que està passant i poder recuperar els drets que ens han tret aquestos venuts al capital.