dissabte, 27 de novembre de 2010

Centenars de persones es manifesten a València pels drets socials

 
El rebuig a la reforma laboral torna a manifestar-se a València dos mesos després de la vaga general del 29 de setembre.

Convocades per la Plataforma pels Drets Socials de València -que agrupa entre altres a la Coordinadora Obrera Sindical, la Confederació General del Treball, la Intersindical Valenciana, Endavant OSAN, PCPE, Esquerra Anticapitalista i EUPV- centenars de persones han cridat contra les retallades socials pels carres més cèntrics del cap i casal.

La manifestació partia de la iniciativa de la CGT, la qual proposà a la resta de sindicats, organitzacions i col·lectius socials de la comarca que feren seua la convocatòria. El sindicat llibertari a més ha organitzat dos autobusos per assistir-hi a la marxa, un des d'Alacant i l'altre des de Castelló de la Plana, en aquesta ciutat amb la participació de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.

"Reforma laboral terrorisme empresarial", "Fa falta ja una vaga general", "Així, així ni un pas enrere contra el capital acció directa", "Valenciana o estrangera la mateixa classe obrera", han sigut algunes de les consignes que més s'han sentit aquest matí a València.

Un dels moments més destacats de la manifestació ha sigut al carrer la Pau quan la marxa s'ha parat per fer una sentada davant el consolat de Marroc en solidaritat amb el poble saharià. Durant els cinc minuts que ha durat aquesta acció s'han cridat consignes contra la violència marroquina al Sàhara, de denúncia de la complicitat d'Espanya en aquest afer, i en favor de l'autodeterminació del Sàhara.

La manifestació ha conclòs a les portes de la Delegació del Govern d'Espanya, situada al carrer Colom de València, on s'ha llegit el manifest de la manifestació (que adjuntem). També s'ha repassat les lluites populars contra les retallades que hi ha als diferents estats europeus i s'ha fet una crida a eixir al carrer com a únic camí per tal de revertir aquests atacs als drets de les i els treballadors. Per últim membres de la Coordinadora de Col·lectius del Parc Alcosa han representat un teatret on es figurava un mercat d'esclaus en clara al·lusió al sentit de les reformes que està imposant el gran capital i que es tradueixen entre altres en la reforma laboral i la propera reforma de les pensions.