dimecres, 28 de novembre del 2012

dijous, 22 de novembre del 2012

Dia contra la violència de gènere

Un any més, aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, tornem a ajuntar-nos als carrers i a les places. Un any més tornem a recordar aquest dia.
Volem denunciar la violència sistemàtica, estructural i invisible que exerceixen les institucions de l’Estat contra les dones, institucions patriarcals, gestionades per la dreta més ortodoxa i conservadora, que operen sota la lògica del capitalisme, que legitimen la violència, i com aquest fet “socialitza” la violència i la normalitza en la societat.
Totes les dones, així com totes aquelles persones que no “encaixem” de manera normativa en els patrons familiars i sexuals imposats pel sistema ( homosexuals, transsexuals, intersexuals) patim la violència de gènere d’una forma o altra, ja que la violència de gènere és complexa, estructural i transversal i ens afecta a totes: violència psíquica, violència física, talles de roba i estereotips estètics imposats, actituds sexistes, micromasclismes, discriminació i un llarg etcètera. MÉS INFORMACIÓ...

Jornades contra la violència de gènere

DISSABTE 24
Plaça Santa Clara:
12:00 performance contra la violència masclista
Colla La Cosa Nostra:
14:00 dinar: Paella antipatriarcal amb opció vegetariana Paella + beguda: 3€
17:00 performance contra la violència masclista
19:00 passe de vídeo
21:30 reggae amb JAMAICAN MEMORIES
                                                             DIUMENGE 25
                                                             Plaça la Pau:                 
                                                             19:00 MANIFESTACIÓ

                                                             Organitza:
                                                             Dones en lluita

dijous, 15 de novembre del 2012

CRÒNICA: 14N Vaga General Anticapitalista

L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN participa activament en la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, des d'on hem organitzat la jornada de lluita de la Vaga General a Castelló de la Plana.

Convocats per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR) s’han donat cita a la plaça Maria Agustina els moviments anticapitalistes de la Plana. Sobre les 18:00 ha començat manifestació, encapçalada (per davant dels sindicats oficialistes) per les més de 4.000 persones del bloc anticapitalista de la CRTR i que ha recorregut els carrers més cèntrics de la capital castellonenca.
Durant tot el recorregut ha quedat palès el caràcter reivindicatiu i combatiu d’aquesta convocatòria amb accions contra les principals empreses i bancs, com a paradigma del sistema capitalista, així com crits que assenyalaven als principals responsables de la nostra precarietat.
 

Una vegada acabat el recorregut, els manifestants han arribat a la plaça de les Aules, on una companya ha dut a terme la lectura del manifest unitari en el qual s’ha remarcat la importància de les classes populars en la transformació social i s’ha encoratjat als presents a fer front a les agressions continuades que, com a classe, patim per part del sistema. Cal denunciar l’excessiva presència dels cossos repressius durant tot el dia, intentat impedir el desenvolupament de la jornada de vaga i generant una situació d’estat policial. Tot i això, valorem molt positivament la resposta popular a la convocatòria llençada des dels moviments socials que contribueix a fer de la CRTR un ens aglutinador, plural i capaç de erigir-se en una alternativa real al capitalisme.

També volem aprofitar per mostrar la nostra solidaritat amb els i les militants detingudes, més d'un centenar arreu l'estat, durant la jornada d'ahir per exercir el dret inalienable a fer vaga i formar un piquet informatiu. La repressió no ens aturarà!

PIQUETS

A les 05:15 del matí un piquet anticapitalista format per unes 60 persones ocupà l'estació de tren de Castelló bloquejant els accessos. Així començaren les primeres tensions amb els cosos repressius de l'estat, que van desbloquejar els accessos de forma violenta.

Al voltant de les 07:00 el piquet marxà cap al centre de la ciutat i es dividí per tal d'incidir en diferents centres educatius. Un dels piquets també passà per casa d'Alberto Fabra, donant-li el bon dia. Un dels grups, format per unes 20 persones, és retingut per la policia i denunciat per desordres públics i tallar la via pública amb mobiliari urbà.

A l'UJI els membres del Front d'Estudiants per la Universitat Pública, plataforma aglutinadora del moviment estudiantil a la nostra Universitat i que duien a terme l'ocupació de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques des del passat dilluns, s'organitzaren des de les 6:00 del matí per dur a terme el piquet a l'interior del campus. Durant el mateix, més d'una trentena d'estudiants taponaren totes les portes d'entrada, impedint l'accés de qualsevol vehicle, incloent els serveis mínims de transport públic.

A les 10:00 fou la segona convocatòria del piquet anticapitalista a la plaça de les Aules, on s'ajuntaren unes 200 persones. La seua primera acció fou ocupar la seu de la patronal i després la Diputació de Castelló, on s'entrà i recorregué entonant càntics combatius i deixant un rastre de adhesius i propaganda reivindicativa. El piquet continuà la seva marxa pel centre de Castelló detenint-se en bancs i centres comercials oberts, com Carrefour. Un altre moment on es visqué tensió fou en la central de Bancaixa de la ciutat, on el guàrdia de seguretat intentà impedir l'accés de manera violenta. S'aconseguí entrar-hi expressant el seu rebuig al model econòmic capitalista. El Corte Inglés ha estat altre dels objectius custodiat per un fort dispositiu policial, però el piquet continuà cap l'establiment més proper: Zara. S'intentà entrar-hi i es produïren de nou forcejaments amb els cosos repressius. Finalment, es dirigí cap a un Mercadona, també custodiat, on es dissolgué el piquet al voltant de les 14:00.

Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Assemblea comarcal de la Plana

diumenge, 11 de novembre del 2012

14N Vaga General Anticapitalista

L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant (OSAN) participa activament en la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, des d'on hem organitzat la jornada de lluita de la Vaga General a Castelló de la Plana.

PIQUETS INFORMATIUS
13novembre
22:00 · Casal Popular de Castelló  
(carrer d'Amunt, 167)
14novembre
05:00 · CGT (carrer Cerdà de Tallada, 23)
10:00 · Plaça de les Aules

MANIFESTACIÓ
18:00 Plaça Maria Agustina

Vine als piquets i al bloc anticapitalista i combatiu!

dissabte, 10 de novembre del 2012

Sobirania econòmica: de l'espoli fiscal a la riquesa al servei de la societat


Castelló de la Plana
L'assemblea comarcal de la Plana d'Endavant-OSAN ha organitzat una xerrada emmarcada en la campanya nacional de l'Organització sobre la Sobirania Econòmica.
L'autor del llibre "L'espoli fiscal del País Valencià", Celestí Gimeno ha exposat amb detall les dades que reflecteixen el robatori permanent que perpetua l'estat espanyol sobre el nostre poble. 
Per altra banda, Víctor López ha explicat els principis en els que es basa el concepte de Sobirania Econòmica, a partir dels quals es promou un canvi social i econòmic als Països Catalans, analitzant el capitalisme amb una mirada global.

Ens trobem en una conjuntura on les institucions europees debaten sobre el format que tindrà el rescat de l'estat espanyol, on les dures retallades, privatitzacions i recentralitzacions de l'estat espanyol tornaran a intensificar-se aquesta tardor, i on el fals debat entorn del pacte fiscal no pot amagar l'auge de molts moviments independentistes de naturalesa molt diferent.
En aquest context, esdevé més important que mai que l'Esquerra Independentista posi sobre la taula que la veritable independència no és el pacte fiscal, i que tampoc ho és l'estat propi dintre de la UE, ni la obediència als mercats, les multinacionals, la banca i les grans fortunes.
La veritable independència per als Països Catalans és la sobirania econòmica, el poder del poble català per decidir sobre la nostra organització econòmica i per plantar cara als dictats del mercat i les institucions com el FMI i el BCE.

Sense sobirania econòmica no hi ha independència!
  • La veritable sobirania econòmica és la capacitat de decidir plenament i de forma radicalment democràtica sobre l’ordenació econòmica que necessitem per garantir un model econòmic sòlid i basat en l’economia productiva, no en l’especulativa.
  • La sobirania econòmica és el dret de triar la nostra pròpia ordenació del territori, per poder fomentar la veritable vertebració econòmica dels Països Catalans, respectant el medi ambient i l’equilibri territorial i cultural.
  • La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, sobre la planificació i intervenció del sector públic en l’economia, per garantir el control popular dels sectors estratègics de l’economia i assegurar uns bons serveis públics.
  • La sobirania econòmica és disposar d’una plena sobirania Fiscal, però no només per recaptar i distribuir els impostos, sinó per decidir realment quines polítiques fiscals de distribució de la riquesa cal desenvolupar.
  • La sobirania econòmica és tenir control sobre la pròpia política monetària i deixar d’estar sotmesos a un BCE que de forma sistemàtica utilitza els diners de tots per salvar la banca i els interessos dels més poderosos.
  • La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, el nostre propi marc de relacions laborals sense que ens l’imposin des de Madrid o Brussel·les, per així poder garantir els drets laborals i les condicions de treball de totes les persones.
  • La sobirania econòmica és la capacitat per engegar veritables polítiques de construcció nacional catalana que plantin cara al neoliberalisme homogeneïtzador i a l’espanyolisme que ens volen fer desaparèixer com a poble.
  • La sobirana econòmica és la capacitat de ser lliures per decidir les nostres relacions internacionals, per poder trencar amb la submissió a la Unió Europea i decidir els nostres propis tractats amb la resta de pobles del món.
En resum, la sobirania econòmica és la eina necessària per poder construir uns Països Catalans realment lliures i veritablement socialment justos.

Volem sobirania econòmica per a posar l’economia al servei de la societat!

La sobirania és la base necessària sobre la qual construir el projecte de transformació social!

www.sobiraniaeconomica.cat

dilluns, 5 de novembre del 2012

Sobirania econòmica: de l'espoli fiscal a la riquesa al servei de la societat

XERRADA - DEBAT
divendres 9 novembre 2012 - 19:00
Llotja del Cànem · carrer Cavallers, 1
Castelló de la Plana

Amb la intervenció de:
- Celestí Gimeno, autor del llibre "L'espoli fiscal del País Valencià".
- Víctor López, militant d'Endavant-OSAN.

- La veritable sobirania econòmica és la capacitat de decidir plenament i de forma radicalment democràtica sobre l’ordenació econòmica que necessitem per garantir un model econòmic sòlid i basat en l’economia productiva, no en l’especulativa. 
- La sobirana econòmica és la capacitat de ser lliures per decidir les nostres relacions internacionals, per poder trencar amb la submissió a la Unió Europea i decidir els nostres propis tractats amb la resta de pobles del món. 
- Segueix ací: sobiraniaeconomica.cat

L'acte forma part de les Segones Jornades Anticapitalistes de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR).  

ORGANITZA:
Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Assemblea comarcal de la Plana